Е Д И ТУРС ООД

София, ул.Самуил №12, тел. 9523499, тел/факс 9533548

ПОРТУГАЛИЯ : ЛИСАБОН – о-в МАДЕЙРА

7 нощувки / 8 дни Дати на тръгване: 12 юли, 09 август,

06 септември, 04 октомври 2005г.

1-ви ден – ЛИСАБОН

Пристигане по обяд в Лисабон. Посрещане на летището и трансфер до избрания от Вас хотел. Кратка почивка. Посещение на най-големия в Европа Океанариум. Нощувка.

2-ри ден – ЛИСАБОН / СИНТРА / КАСКАИШ / ЕЩТОРИЛ / ЛИСАБОН

Закуска в хотела. Обиколка на Лисабон - забележителен град, построен преди близо 2500 години. Отиваме на малка разходка ( пеша ) по лъкатушещите улички на средновековният квартал Алфама, който предлага живописна атмосфера и забележителни архитектурни обекти. Продължаваме към историческата част на Лисабон – Белем. Посещение на построения през XV в. Манастир Жеронимуш, и най – прекрасната атракция на града. Следва разглеждане на Кралския музей за каляски, притежаващ уникални колекции. Пътуването продължава по левия бряг на река Tежу, спираме до Кулата на Белем-туристическия символ на Португалия, и до Паметника на Мореплавателите. След обяд – отпътуваме за Синтра, град сред гората, увековечен като “Възхитителна райска градина” от световноизвестния поет лорд Байрон. Посещаваме дворците Palacio Real и Palacio Nacional da Pena. Синтра е идеалното място за закупуване на сувенири и ръчни изделия и за свободно време. Преминавайки планината се достига до Нос Рока, най – западната точка на континента Европа. Пътуването продължава по бреговата линия. Стигаме до популярния плаж “Guincho” и “Boca do Inferno” ( Дяволската уста ) – зрелищтна гледка на скали, издялани от океана. Пристигаме в старото рибарско селище Каскаиш, което сега е моден морски курорт. Връщаме се в Лисабон по крайбрежния път през Eщорил - стар морски курорт. Нощувка.

3-ти ден – ЛИСАБОН / ФУНЧАЛ

Закуска в хотела. Трансфер до летището на Лисабон за вашият полет до Мадейра. Пристигане и посрещане на летището на Фунчал. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

4-ти ден – ФУНЧАЛ

Закуска в хотела. Сутрешна разходка във Фунчал: отиваме до колоритния местен пазар за риба, плодове и зеленчуци. След това Ви завеждаме до ботаническите градини, където ще се насладите и на удивителна панорамна гледка над града. Обратно, на път към хотела, ще посетим фабриката за бродерии. По време на екскурзията ще има има дегустация на вино от Мадейра. След обяд-свободно време.Нощувка.

5-ти ден - ФУНЧАЛ/ ПОРТО МОНИЗ/ ФУНЧАЛ

Закуска в хотела. Целодневна обиколка на Порто Мониз: напускайки Фунчал минаваме покрай вeличествeната Estrada и стигаме до селцето Camara de Lobos( където Уинстън Чърчил е рисувал по време на престоя си в Мадейра) и Cabo Girao, където е втората по височина в света морска скала. Правим спирка в градчето Ribeira Brava до морето. Поемаме през бананови плантации, лозя и черешови градини, за да пристигнем до платото Paul da Serra (на 1600м надморска. височина), предлагащо удивителни гледки. Продължаваме към Порто Мониз, известен с уникалните си естествени басейни, образувани от причудливи скали от лава и залети от океана. Пътувайки по живописния западен бряг спираме в крайбрежното градче Sao Vicente за обяд. После навлизаме във вътрешността на острова и минаваме покрай Chao dos Louros, заобиколен от гората Laurissilva (уникална в света), минаваме през прохода Encumeada, от където могат да се видят и двете страни на острова. Връщаме се във Фунчал. Нощувка.

6-ти ден - ФУНЧАЛ

Закуска в хотела. Свободно време през деня. В 20.00ч. трансфер до типичен местен ресторант, където ще хапнете ESPETADA, докато се наслаждавате на португалските танци. (Еспетада е телешко с билки, изпечено на открит огън, с топъл хляб , смесена салата, картофи, вино, свежа плодова салата, кафе, бренди или португалски ликьор.) След вечеря има кратка спирка на Pico Dos Barcelos, за да видите светлините на Фунчал. Нощувка.

7-ми ден – ФУНЧАЛ / ЕЙРА / МОНТЕ / ФУНЧАЛ

Закуска в хотела. Сутрешна разходка в Ейра и Монте (най-популярната екскурзия). Първа спирка на Pico Dos Barcelos, извисяващ се на 335м над морето. Поемаме пътя към Eira do Serrado ( точка за наблюдение) с гледка към селцето Curral das Freiras, разположено в кратера на угаснал вулкан. Последна спирка в селцето Монте, където можете да се насладите на спускане с “Toboggan”. Връщаме се обратно в хотела. След обяд-свободно време. Нощувка.

8-ми ден – ФУНЧАЛ

Закуска в хотела. Трансфер до летището. Фунчал – Лисабон – София

Пакетът включва:

• 2 нощувки със закуска в Лисабон

• 5 нощувки със закуска на о-в Мадейра

• Двупосочни самолетни билети: София – Лисабон – София и Лисабон – Фунчал - Лисабон

• Всички трансфери ( с микробус )

• Посещение на най-големия Океанариум в Европа

• Целодневна обиколка Лисабон – Синтра - Каскаиш - Ещорил - Лисабон с екскурзовод

• Полудневен тур на Фунчал с екскурзовод

• Дегустация на прочутото вино “Мадейра”

• Целодневна екскурзия с включен обяд (в Сао Висенте) до Порто Мониз и вътрeшността на острова

• Типична португалска вечеря “Еспетада” с шоу- програма

• Полудневен тур до Ейра и Монте

• Входни такси за всички музеи и забележителности по програмата

• Придружител от фирмата и превод на български

Пакетът не включва:

• летищни такси ( около 59 € )

• задължителна медицинска застраховка

• спускане с “Toboggan” ( около 20 € ).

 

група
Хотел 3*
Хотел 4*
Юни,Юли, Септември
Август
Юни, Юли, Септември
Август
min 15 души
834 €
859 €
886 €
907 €
10 - 14 души
860 €
931 €
914 €
935 €
6 – 9 души
940 €
954 €
999 €
1026 €