НОВА ГОДИНА НА ОСТРОВ МАДЕЙРА  7нощувки / 8дни

 

ТРИ ДНИ В ЛИСАБОН И ПЕТ ДНИ НА о-в МАДЕЙРА

Дата на тръгване:  27 декември 2005г.

 

 

 

 

 

Пакетът включва:

 

 ЦЕНА: 1 350 ˆ

 

 

 

Cabo Girão                                 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  

 

                                     

 

 

 

 

 

                                     НОВА ГОДИНА В ПОРТУГАЛИЯ-ЛИСАБОН И МАДЕЙРА

 

 

 

 

1-ви ден 27.12.05  – ЛИСАБОН

 

Пристигане в Лисабон. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време.

Нощувка.

 

 

2-ри ден 28.12.05   – ЛИСАБОН / СИНТРА / КАШКАИШ / ЕЩОРИЛ / ЛИСАБОН

 

Закуска в  хотела.

Обиколка на Лисабон - забележителен град, построен преди близо  2500 години. Отиваме на малка разходка по лъкатушещите улички на средновековният квартал Алфама, който предлага живописна атмосфера и забележителни архитектурни обекти. Продължаваме към историческата част на Лисабон – Белем. Следва посещение на  Манастира Жеронимуш, построен през XV в.  и най – прекрасната атракция на града.  Следва разглеждане на Кралския музей за каляски, една от най – добрите и пълни колекции  в света. Пътуването продължава по левия бряг на река Tежу, спираме до Кулата на Белем-туристическия символ на Португалия, и до Паметника на Мореплавателите.

 

 

 

 

След обяд – отпътуваме за Синтра,  град сред гората, увековечен като “Прекрасния Едем” /Райска градина/ от великия поет Лорд Байрон. Посещаваме дворците Palacio Real и Palacio Nacional da Pena. Синтра е идеалното място за закупуване на сувенири и ръчни изделия и за свободно време. Преминавайки планината се достигаме до Нос Рока, най – западната точка на континент Европа. Пътуването продължава по бреговата линия. Стигаме до популярния плаж “Guincho” и “Boca do Inferno” (Дяволската уста) – зрелищна гледка на скали, издялани от океана.

 

 Пристигаме в старото рибарско селище Кашкаиш, сега  моден морски курорт. Връщаме се в Лисабон по крайбрежния път през Eщорил (известен курорт посещаван от короновани глави, президенти и членове на европейски правителства)

Нощувка.

 

 

 3-ти ден 29 .12.05 – ЛИСАБОН / ФУНЧАЛ

 

Закуска в хотела. Свободно време за покупки и разходки из Лисобон.

16.00 Трансфер  до летището на Лисабон за вашият полет до Мадейра в 17.18.

19.00 Пристигане и посрещане на летището на Фунчал. Трансфер до хотела и настаняване.

Нощувка.

 

4-ти ден 30.12.05  – ФУНЧАЛ, БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА, ДЕГУСТАЦИЯ ВИНО МАДЕЙРА

 

Закуска в хотела.

Обиколка на Фунчал, столицата на Мадейра: разхождаме се из колоритния местен пазар за риба, плодове и зеленчуци. След това Ви завеждаме до Ботаническата градина, където ще  се насладите на необикновената флора и фауна на острова,както и на удивителната панорамна гледка над града. На път към хотела, посещаваме фабриката за бродерии и се отбиваме в местна изба за дегустация на прочутото вино  Мадейра.

Нощувка.

 

5-ти ден 31.12.05 – ФУНЧАЛ /ЕЙРА МОНТЕ/ ФУНЧАЛ

 

Закуска в хотела.

Сутрешна разходка в Ейра и Монте (най-популярната екскурзия). Първа спирка на Pico Dos Barcelos, извисяващ се на 335м над морето. Поемаме пътя към Eira do Serrado ( точка за наблюдение) с гледка към селцето Curral das Freiras, разположено в кратера на угаснал вулкан. Последна спирка в селцето Монте, където разглеждаме Катедралата и се пожелание се  наслаждаваме на повишаващо  адреналина  спускане с “Toboggan”. Връщаме се обратно в хотела.

След обяд свободно време. Подготовка  за посрещане на Нова година.

Тържествена Новогодишна Гала вечеря в луксозен ресторант.

Участие в Шествието на Аристократите в първите часове на 2006г.

Нощувка /за желаещите/.

 

 

6-ти ден 01.01.06 – ФУНЧАЛ/ПОРТО МОНИЗ

 

Закуска в хотела.

Целодневна обиколка на Порто Мониз: напускайки Фунчал минаваме покрай вeличествeната  Estrada и стигаме до селцето Camara dos Lobos(мястото, където  Уинстън Чърчил  е рисувал по време на честите си посещения на Мадейра) и Cabo Girão -  втората по височина в света морска скала. Правим спирка в градчето Ribeira Brava на морския бряг. Поемаме през бананови плантации, лозя и черешови градини, за да пристигнем до платото Paul da Serra – Долината на калугерките  (на 1600м надморска височина), предлагащо удивителни гледки и впечатляващи легенди. Продължаваме към Порто Мониз, известен с уникалните си естествени морски басейни, образувани от причудливи скали от лава застинала в океана. Пътувайки по живописния западен бряг, спираме в кацнал на скалите ресторант в  крайбрежното градче São Vicente и се наслаждаваме на прекрасен обяд и уникална гледка над Атлантическия океан.  Навлизаме във вътрешността на острова и минаваме покрай Chão dos Louros, заобиколен от гората Laurissilva (посочена от ЮНЕСКО за световно наследство и уникална в света), минаваме през прохода Encumeada, от където могат да се видят и двете страни на острова. Връщаме се във Фунчал.

 

 

 

 

 

7-ми ден – 02.01.06  ФУНЧАЛ

 

Закуска в хотела.

През деня свободно време за разходка и покупки.

20.00ч.  Трансфер до типичен местен ресторант, където ще хапнем ESPETADA, докато се наслаждаваме /или вземаме участие/ в характерни португалски танци.

 

(Еспетада е телешко на шиш с билки, изпечено на открит огън, с топъл хляб , смесена  салата, картофи, вино, свежа плодова салата, кафе, бренди или португалски ликьор.)

След вечеря има кратка спирка на Pico Dos Barcelos, за да видим светлините на Фунчал.

Нощувка.

 

 

Monte Toboggan Rides8-ми ден – 03.01.06 ФУНЧАЛ

 

Закуска в хотела.

Трансфер до летището за заминаване за

Фунчал – Лисабон – София